Årets prideartist är ett välkänt namn som tillhört artisteliten i två decennier. Magnus Carlsson som började sin karriär som sångare i Barbados tog sedan steget via Alcazar till att bli soloartist. När man tänker på Magnus är det en svängig pop med mycket känsla som bärs fram av hans magiska röst. Hitlåtar som ”Live forever” och ”Möt mig i gamla stan” finns i repertoaren.

– Magnus har en otrolig kvalitet och det ska bli roligt at ha honom hos oss. Magnus är en ikon vars röst är magisk och han är en förebild i HBTQ-världen, säger Jill Wegerup, projektledare Pride Falkenberg.

Upptill Magnus Carlsson blir det talare och mer musik bland annat från Kålle Gunnarsson och Amanda Andersson. Lady Penelope, dragqueen bördig från England men med hela Europa som arbetsfält, kommer också att möta publiken.

Föreningen är också glada att för fjärde året i rad hälsa Niclas Christoffer välkommen som konfrencier och är övertygade om att han kommer att föra dagen framåt på samma stilsäkra och roliga sätt som vanligt. En annan som återvänder är Andrés Esteche och han kommer att prata om rättigheter, möjligheter och kärlek.

–  Det ska bli härligt att återvända till kärleksfulla Falkenberg. Jag var imponerad av den vilja som fanns från så många att skapa en öppen stad, säger Andrés.

– Med en stark röst som artist och som talare för hbtq-personers rättigheter och lika värde är vi jätteglada att få Andrés till oss igen. Vi ser fram emot en festival som präglas av glädje och kärlek men som också lyfter den viktiga frågan om alla människors lika rätt att få vara den de är, säger Jill Wegerup, projektledare Pride Falkenberg.

För mer info:

Jill Wegerup
Projektledare
0705-144761
jill.wegerup@pridefalkenberg.se