Pride Falkenberg i ny regi

By 26 januari, 2016oktober 3rd, 2022Pressmeddelande

Årets upplaga av Pride Falkenberg kommer bli ännu större än tidigare. Festivalen kommer dessutom att vara föreningsdriven, till skillnad från tidigare år då Falkenbergs kommun stått som huvudarrangör. Årets Pride-festival kommer att pågå under tre dagar – från 17-19 juni. Själva Pride-tåget, konsert och kärleksparken inträffar dock som vanligt under lördagen, i år den 18 juni.

Efter två år i kommunal regi kommer Pride Falkenberg att drivas av en nystartad förening med samma namn som evenemanget. Projektledare blir precis som tidigare Jill Wegerup. Hon leder arbetet tillsammans med teaterentreprenören Kålle Gunnarsson mfl.
Den nystartade föreningen bjuder in allmänhet, företag och föreningsliv till kick off på Storan, tisdagen den 9 februari kl. 18.30:

– Vi hoppas att många vill vara med och utforma årets Pride och hjälpa till i arbetet. Vi kommer ha så roligt, samtidigt som vi gör något viktigt. Tanken med vår förening är att de som vill ska kunna vara med som aktiva medlemmar. Men självklart välkomnar vi även stödmedlemmar, säger Jill Wegerup, projektledare Pride Falkenberg.

Falkenbergs kommun bidrar precis som tidigare med ett bidrag på 50.000 kr till Pride Falkenberg.

– Vårt mål har hela tiden varit att festivalen skulle bli föreningsdriven. Jill är en fantastisk och driven eldsjäl och det känns både tryggt och spännande att se hur festivalen kan fortsätta utvecklas under hennes ledning. Vi som kommun står fortfarande bakom evenemanget. Vi anser att Pride är ett oerhört viktigt initiativ. Det är viktigt att frågorna ständigt lyfts för allas lika värde. Jag uppmanar alla i Falkenberg att ställa upp för Pride Falkenberg och göra detta till ett fortsatt fantastiskt event. Vi är så stolta över att vara Hallands Pridekommun nr 1, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

För mer info:
Jill Wegerup
Projektledare
0705-144761
jill.wegerup@pridefalkenberg.se