Festivalen

 

Pridefestivalen i Falkenberg 15 – 16 juni

För femte året är det dags för pridefestival i Falkenberg. Falkenberg kläs då i regnbågsfärger och tillsammans samlas vi för att stå upp för allas lika rättigheter att vara den de är. Det är dagar för glädje, gemenskap och kärlek. Men också för kunskap och synliggörande.

Vi kommer verka för synliggörande och ökad kunskap, ett större inkluderande. För frågan är livsviktigt- många människor blir inte accepterade och får må dåligt bara för att de är den de är. Pridefestivalen är glädje och kärlek men den är också en del av den kamp vi måste ta varje dag för att alla ska ha samma rätt att få vara den de är och älska den de vill. Ett Falkenberg för alla är ett bättre Falkenberg. Vi ses någonstans i vimlet under festligheterna den 15-16 juni. Välkommen – vem du än är!

Nedan finner du årets program. Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt.

(Klicka för att se större karta)

Fredag 15 juni

HBTQ-BBQ i Storans trädgård, tillika PridePark, med start 18.00

Mer info om kostnad för grillbufféen och underhållning kommer.

Lördag 16 juni

Pridepark kl. 10.00-14.00
Mer info kommer.
Anmäl er här.

Drop-In vigslar i Pridepark kl. 10.00-14.00

Prideparad med sång och tal på Rådhustorget 14.30
Om ni är en grupp med mer än 10 personer eller om ni är en grupp som vill ha med ert namn i programmet så måste ni anmäla er för deltagande i paraden. Anmäl er också om ni skulle vilja ha med fordon i paraden.
Anmäl er här.

Info om prideparaden

För allas rätt att vara den de är

En av höjdpunkterna på Pride Falkenberg är prideparaden. Lördag 17 juni samlas vi klockan 14.30 vid hörnet Möllegatan och Torggatan, det vill säga längst ner i Pride Park. Klockan 15.00 går sedan startskottet för vår kärleksmarsch.

När ni kommer till uppställningsstället får ni er plats och våra pridegeneraler Simon och Fredrik Dahlberg svarar på alla frågor. Självklart har vi block för personer som dels inte anmält sig innan dels går i mindre grupp.

Ifjol gick nästan 5000 personer i tåget och det ska bli spännande att se om vi kan slå det i år. Paraden bjuder mycket glädje när vi tillsammans går för att manifestera allas lika rättigheter och värde. Men vår tanke är också hos alla i de länder där en pridefestival och parad är otänkbart. Vi går också för de som inte kan. Vi går med stolthet och kärlek. Senast den 14 juni vill vi ha in er anmälan, men vi kommer vara snälla mot eftersläntrare också.

Anmäl er här.

parad
vinn 10'000
anmälan

Nattklubb på Storan kl. 20-01
Dans, Champagne och överraskning. Entré 100 kr.

Årets pridetalare

Presentation kommer

Drop-in vigslar

Alla kärlek är bra kärlek och vad passar bättre än att dela er kärlek med oss?

Gör livet lite enklare; låt 1+1=1! Precis som tidigare år erbjuder Pride Falkenberg drop-in vigslar. Under Pride Falkenberg har du och din partner möjligheten att viga er på plats under lördagen den 16 juni mellan kl. 11.30-13.30.

Med kärleken i centrum ges både kyrkligt och borgerligt alternativ. Fixar ni hindersprövningen, så löser vi resten.

Välkomna till ett livsbejakande möte!

För att viga er under festivalen behövs:

  • Ansöka om hindersprövning från Skatteverket.
  • Ta med er en namnändringsblankett och legitimation. Hindersprövningen hittar ni via Skatteverket och kan ta runt två veckor att få.
  • Frågor angående vigslarna? Maila jill.wegerup@pridefalkenberg.se eller ring 070 – 51 44 761.
drop-in vigslar