Festivalen

Tack för denna gång!

Tack för underbara dagar 16-18 juni. Pride Falkenberg är årets kärleksfullaste fest och vi vill tacka alla- besökare, utställare, artister, volontärer och sponsorer- som gör festivalen möjlig. Tillsammans skapar vi magi!
Datum för nästa års pridefestival kommer att är inte satta än, men vi kommer att jobba hårt inför 5-års jubileet.
Åter igen- tack alla!
Bilder från pride 2017

Pridefestivalen i Falkenberg 16 – 18 juni

För fjärde året är det dags för pridefestival i Falkenberg. Falkenberg kläs då i regnbågsfärger och tillsammans samlas vi för att stå upp för allas lika rättigheter att vara den de är. Det är dagar för glädje, gemenskap och kärlek. Men också för kunskap och synliggörande.

Vi kommer verka för synliggörande och ökad kunskap, ett större inkluderande. För frågan är livsviktigt- många människor blir inte accepterade och får må dåligt bara för att de är den de är. Pridefestivalen är glädje och kärlek men den är också en del av den kamp vi måste ta varje dag för att alla ska ha samma rätt att få vara den de är och älska den de vill. Ett Falkenberg för alla är ett bättre Falkenberg. Vi ses någonstans i vimlet under festligheterna den 16-18 juni. Välkommen – vem du än är!

Nedan finner du årets program.

(Klicka för att se större karta)

Fredag 16 juni

HBTQ-BBQ MED SOFT HÄNG samt show med världskända Miss Penelope

Grindarna till Pride Park öppnas klockan 18.00 för en mysig fredagskväll med grillbuffé, tal, sång, musik och stand-up. 

Kostnad 179 kr inkl. entré, buffé och underhållning. Vin och ölförsäljning. Vem du än är, är du välkommen att inleda Pridefestivalen med oss. Boka bord i förväg för att vara säker på en plats, annars är det i mån av plats som det går att äta. Plats i champagnebaren finns alltid.

Fina priser för den som vågar anta Miss Penelopes utmaningar. Enbart entré 50 kr

Utställare Pridepark

Pride Falkenberg
RFSL Halland
Hans & Hennes
Kvinnojouren
FUB
Region Halland Falkenbergsnqämnden
Region Halland Folktandvården
Region Halland Ungdomsmottagningen
Svenska kyrkan
Hemvärnet
Försvarsmakten
Falkenbergs Fotoklubb
Falkenbergs Konståkningsklubb
Friskis & Svettis
Kommunal
Lärarförbundet
IF Metall
Socialdemokraterna
Centern
Miljöpartiet
Vänsterpartiet
Liberalerna
Öppna Moderater i Väst
Globalize Food Truck
Hantverk Linda Qvarford och Gun Nowicki
Falkenbergs Scoutkår
Röda Korset
Arbetsförmedlingen
Falkenbergs Bibliotek
Fågel Fenix
Wavedyes
Vivab
Räddningstjänsten Väst
Polisen Falkenberg
Amnesty
Different Design
Tobys bubbly treat
Knyppla Hantverk
Knega
Emelie Duggal barnkläder
Ungdomsmottagningen Falkenberg
Falkenbergs kommun
Pride Varberg
Falkenbergs Konståkningsklubb
UneCare of Sweden

Lördag 17 juni

Kärleksyoga i Badhusparken kl. 9-10
Med Charlotta Bjarneborg

Pridepark kl. 9.30-13.30
Femtiotalet utställare finns på plats i Pridepark (Torggatan) under lördagen. Tal, anföranden, dans och sång på scenen hela dagen med bland annat föreningen Pride Falkenberg, RFSL Halland, Marching for those who can´t,  zumba, Friskis & Svettis, Jessica Engelbrekt, Toni Lingårdsson Luna, Joyvoice, Peder Jarnvall och Johnny Johansson.

Drop-In vigslar i Pridepark kl. 11-13

Prideparad med sång och tal på Vallarnas Friluftsteater kl. 14
Paraden utgår från Mölle för att sedan ringla genom stan, över Tullbron och bort till Vallarna. Där blir det tal och sång. Årets pridetalare är presenteras inom kort. På scenen kommer bland annat Miss Penelop, Queens of Gothenburg, Johnny Johansson, Pernilla Karlsson och Sara Axelsson finnas.

Magnus Carlsson skapar magi ca kl. 15.00
Popikon, schlagerstjärna och dansbandslegend- allt det passar in på beskrivningen av årets prideartist. Magnus Carlsson kommer till Pride Falkenberg för att sprida glädje och kärlek genom sin magiska röst. Med en bakgrund som sångare i Barbados och Alcazar har soloartisten Magnus Carlsson i två decennier varit en stor och omtyckt artist som alltid bjuder på show genom genuin känsla i kombination med en magisk röst.

Info om prideparaden

För allas rätt att vara den de är

En av höjdpunkterna på Pride Falkenberg är prideparaden. Lördag 17 juni samlas vi klockan 14.30 vid hörnet Möllegatan och Torggatan, det vill säga längst ner i Pride Park. Klockan 15.00 går sedan startskottet för vår kärleksmarsch.

Nytt för i år är att man ska anmäla sig för att gå med i gruppen. Detta för att vi ska kunna organisera en bra parad. En annan nyhet är att bästa grupp om minst 8 personer, som genom klädsel och ljud sätter färg på paraden belönas med 10 000 kronor. När ni kommer till uppställningsstället
får ni er plats och våra pridegeneraler Simon och Fredrik Dahlberg svarar på alla frågor. Självklart har vi block för personer som dels inte anmält sig innan dels går i mindre grupp.

Ifjol gick nästan 5000 personer i tåget och det ska bli spännande att se om vi kan slå det i år. Paraden bjuder mycket glädje när vi tillsammans går för att manifestera allas lika rättigheter och värde. Men vår tanke är också hos alla i de länder där en pridefestival och parad är otänkbart. Vi går också för de som inte kan. Vi går med stolthet och kärlek. Senast den 14 juni vill vi ha in er anmälan, men vi kommer vara snälla mot eftersläntrare också. Maila till paraden@pridefalkenberg.se.

parad
vinn 10'000
anmälan

Mångfaldsmässa Falkenbergs kyrka kl. 18

Nattklub på Storan kl. 20-01
Dans, Champagne och överraskning. Entré 100 kr.

Årets pridetalare

Andrés Esteche

Med ett brinnande engagemang för allas rätt att vara dan de är kommer Andrés Esteche tala på Pride. Andrés är känd för de stora massorna som artist med superhitarna Olé Olé och Just like a boomerang, men är också ordförande i RFSL Stockholm.

andres

Henrik Olsson

Stadskärnans utvecklingsledare Henrik Olsson talar på pride. ”Verklig utveckling handlar om att gå från vackra ord och visioner till handlingskraft som gör verklig skillnad i människors vardagsliv – att skapa en värld där alla människor känner sig inkluderande”, menar Henrik som ser fram mot lördagens hyllning till alla människors lika värde.

henrik

Söndag 18 juni

After Pride 12.30-14
För att runda av Pride Falkenberg kör vi lite soft häng i pridepark, lyssnar på sång och tal, info om nästa års pride, Sagocaféet har öppet. Den tredje och sista filmen av vår HBTQ-filmfestival visas sedan klockan 15.00. Biljettpris 50 kr (20 kr för medlemmar).

Musik för kärlek konsert i Stafsinge kyrka kl. 18
”Om vi tiger kommer stenarna att tala” en konsert med Göteborgs vokalensemble i Stafsinge Kyrka kl. 18

Årets hedersmedlem

Föreningen Pride Falkenberg kommer årligen utse en person, förening eller företag till hedersmedlem. Utmärkelsen går till någon/några som arbetat positivt för alla människors lika värde. 2016 gavs priset till Malin G. Lilja för hennes fina och viktiga arbete med en regnbågsbokhylla på Falkenbergs Stadsbibliotek. Priset delas 2017 ut lördagen 17 juni samband med att paraden kommit fram till Vallarna för manifestation där.

Drop-in vigslar

Alla kärlek är bra kärlek och vad passar bättre än att dela er kärlek med oss?

Gör livet lite enklare; låt 1+1=1! Precis som tidigare år erbjuder Pride Falkenberg drop-in vigslar. Under Pride Falkenberg har du och din partner möjligheten att viga er på plats under lördagen den 17 juni mellan kl. 11-13.

Majlis Wolfhagen och Peder Jarnvall står för vigsel av envar med hjärtat på rätta stället. Med kärleken i centrum ges både kyrkligt och borgerligt alternativ. Fixar ni hindersprövningen, så löser vi resten.

Välkomna till ett livsbejakande möte! / Majlis och Peder

För att viga er under festivalen behövs:

  • Ansöka om hindersprövning från Skatteverket.
  • Ta med er en namnändringsblankett och legitimation. Hindersprövningen hittar ni via Skatteverket och kan ta runt två veckor att få.
  • Frågor angående vigslarna? Maila jill.wegerup@pridefalkenberg.se eller ring 070 – 51 44 761.
drop-in vigslar